Over ons

Mijn naam is Sander Vloebergs, 22 jaar, geboren en getogen in Leuven. Reeds op jonge leeftijd ontwikkelde zich al een interesse voor koken en patisserie.

De geuren, de ingrediënten, de actie … Ik was volledig overtuigd en moest en zou later absoluut naar de hotelschool gaan. Mijn eerste doelstelling was om mijn aanvankelijk terughoudende ouders te overtuigen van mijn passie. De verjaardagen waren de ideale gelegenheid om hun te verassen met mijn eerste zelfgemaakte gerechten. Vanaf het derde middelbaar is het avontuur voor mij begonnen aan de hotelschool Spermalie te Brugge. Deze vier jaar gingen als een sneltrein voorbij. Met veel trots kon ik mijn diploma in ontvangst nemen. De zin om mij verder te ontwikkelen op vlak van patisserie en chocolade was groot, waardoor nog een extra specialisatiejaar volgde aan de voedingsschool Ter Groene Poorte .

Vanaf dat moment ging alles pijlsnel. Ik had het geluk om meteen aan de slag te kunnen bij Patrick Aubrion (Europees kampioen en vice-wereldkampioen chocolade) als zijn rechterhand. Een zéér leerrijke ervaring op vlak van patisserie en hoe deze recepturen tot stand komen. Hier ben ik Patrick Aubrion ontzettend dankbaar voor.

Nadien heb ik de kans gekregen om als chef de partie te beginnen werken in het gastronomische restaurant “Het Land aan de Overkant” te Leuven (15/20 in de Gault Milau). Het was mijn verantwoordelijkheid om alle voorgerechten, nagerechten en koffie garnituren te bedenken en creëren. Dit was een uitdaging, met vallen en opstaan, maar ik heb op korte tijd dan ook het reilen en zeilen van een restaurant leren kennen.

Alle kennis die ik doorheen deze jaren heb opgedaan kan nu  met veel plezier samengebracht worden in mijn eigen onderneming “PURE CRAFT”. Het doel is om mensen te kunnen inspireren en assisteren bij alles wat met voeding te maken heeft.

There is no love sincerer than the love of food.
– George Bernard Shaw –

AdminOver ons